Våra bloggare

Peter Engstedt

Peter Engstedt, Aktiestrateg

Jag arbetar som aktiestrateg, vilket innebär att jag främst följer den nordiska aktiemarknaden. Eftersom de finansiella marknaderna är nära knutna till varandra, är jag förstås intresserad av dessa även i ett bredare perspektiv. Jag har nära 20 års erfarenhet av finansbranschen och bloggar i huvudsak om intressanta företeelser på aktiemarknaden.

Läs inlägg
Lena Fahlén

Lena Fahlén, stf chef Ekonomisk Analys

Jag arbetar som makroekonom på Handelsbanken. Jag är ställföreträdande chef för vår ekonomiska analys och har ett brinnande intresse för både ekonomi, politik och finansiella marknader. Jag är nationalekonom och har tidigare arbetat 17 år inom Asset Management. Dessförinnan arbetade jag på Riksbanken samt undervisade på Stockholms Universitet.

Läs inlägg
Martin Jansson

Martin Jansson, Råvarustrateg

Jag arbetar som bankens råvarustrateg och ansvarar för bankens samlade syn på råvaror. Det innebär att jag följer de specifika råvarumarknaderna men också gruv- och metallindustri och makroekonomi i breda termer. För en råvarustrateg är Kina den enskilt viktigaste marknaden och det är kinarelaterade analyser som tar det mesta av min tid. Baserat på vad som händer på råvarumarknaden hjälper jag till att ta fram strategier till våra kunder, både privata investerare och industriella bolag för hur de bäst hanterar investeringar och prissäkringar på råvarumarknaden. Största delen av min fritid ägnar jag åt min familj men jag försöker också få egen tid som jag ägnar åt kitesurfing och jakt.

Läs inlägg
Claes Måhlén

Claes Måhlén, Chefstrateg

Jag är chefstrateg med ansvar för gruppen för marknadsanalys inom räntor, krediter, råvaror och valuta. Jag har en bakgrund inom makroekonomisk analys vilket fortsätter att vara utgångspunkt för min marknadssyn. Centralbankernas agerande ser jag som viktigare än någonsin för de finansiella marknaderna och därför upptar också det mycket av analystiden. När marknaden är stängd och mina tre döttrar sover tar jag gärna en löprunda.

Läs inlägg
Mats Nyman

Mats Nyman, Placeringsstrateg

Jag är placeringsstrateg och arbetar med analys, bankens rådgivningsmodell, placeringstips och produktutveckling. Tidigare har jag jobbat med makroekonomisk analys, aktiestrategi, bankens regionala kapitalförvaltning och i ledningen för Finansdepartementet. Jag tycker om att resa och att vara ute i naturen. Jag bloggar i huvudsak om världsekonomin, finansmarknaden och sparstrategier.

Läs inlägg
Helena Trygg

Helena Trygg, Allokeringsförvaltning

Jag arbetar med analys och kommunikation inom allokeringsförvaltningen. Det innebär bland annat att tillsammans med kapitalförvaltarna varje månad fram en investeringsstrategi för hur man vid varje tidpunkt bäst placerar sina pengar. Strategin används som bas för förvaltningen av våra Multi Asset-portföljer och annan allokeringsförvaltning, placeringsrådgivning samt produktutveckling. Jag har en bakgrund som makroanalytiker på Handelsbanken och har innan dess arbetat på bankkontor.

Läs inlägg
Handlargolvet

Handlargolvet, Handlargolvet

Produktspecialisterna på Handelsbankens handlargolv skriver om börshandlade värdepapper, främst med koppling till aktier, index och råvaror. För frågor se kontaktuppgifterna nedan.

Läs inlägg
Fokus Placeringar

Fokus Placeringar, artikel ur tidningen

Fokus Placeringar är tidningen för dig som vill vara aktiv i ditt sparande. Du får tips och inspiration för dina placeringar och hittar intressanta intervjuer och djuplodande artiklar. Du får även information om aktuella produkter och tjänster. Tidningen kommer ut 10 gånger per år. Här på Börsrummet publicerar vi några av de artiklar du hittar i tidningen. Vill du prenumerera på tidningen anmäl dig via handelsbanken.se/fokusplaceringar

Läs inlägg
Pär Nürnberg

Pär Nürnberg, VD Xact Kapitalförvaltning AB

Jag är VD för Xact Kapitalförvaltning AB där Handelsbankens börshandlade fonder (ETFer) och indexfonder ingår. Tidigare har jag varit chef för produkt- och affärsutveckling på Handelsbanken Kapitalförvaltning och har även arbetat som förvaltare och analytiker. På min fritid gillar jag att umgås med min familj och åka skidor.

Läs inlägg
Fond i fokus

Fond i fokus, förvaltarkommentarer

Förvaltare och specialister från Handelsbanken Fonder kommenterar marknader, investeringsteman samt berättar om trender utifrån företagsbesök - både i Sverige och utomlands. Inom aktieförvaltningen finns tre huvudsakliga förvaltningskoncept: Temafonder, Selektivfonder och Småbolagsfonder.

Läs inlägg