Från handlargolvet

Stockholmsbörsen handlades förra veckan mest sidledes kring 1340 nivån även om det varit en del större rörelser vissa dagar. Fokus har varit på den inledande rapport amerikanska rapportsäsongen som börjat starkt och krisen i Ukraina. Vi har även haft en del uttalanden från ECB, BNP siffror från Kina samt statistik över detaljhandelsförsäljning och bostadsbyggande i USA. På fredagen 11/4 meddelade Volkswagen att budet på Scania är slutgiltigt samtidigt som Scania släppte en stark rapport.

Vi har haft en vinstvarning i Axis. Rapporter i SKF, aktie ned på oro över lönsamheten och Getinge, relativ liten rörelse efter vinstvarningen i mars. Vi har även sett starka försäljningssiffror från Clas Ohlson och Hennes och Mauritz. Electrolux har gått relativt starkt efter höjd rekommendation från Deutsche-bank, stärkt brasiliansk valuta, bra vitvaruleveranser i USA och positiva tillväxtuttalanden från den amerikanska konkurrenten Whirlpool.

Volatiliteten i den svenska optionsmarknaden är generellt fortsatt upp även om VIX indexet i USA föll tillbaka i slutet av veckan när de amerikanska rapportbolagen kom in generellt bättre än väntat. Efterfrågan på optioner med lösen i maj och juni har ökat när aktörer positionerar sig inför bolagsrapporterna som kommer de närmaste tre veckorna. Lite längre aktieoptioner med lösen 3-6 månader handlas nu mer i paritet med sitt historiska medelvärde och där har vi sett fortsatt efterfrågan på atm-optioner dvs inga rena riktningstrades.

Större optionsaffärer
Ericsson juni 85 calls och 80 puts
Boliden maj 95 calls och 95 puts
Swedbank maj 160 och 165 puts
Trelleborg maj 135 och 137,5 calls samt 130 puts
Husqvarna maj 47 calls

Mest omsatta av Handelsbankens warranter denna vecka
HM5A 300SHB
NOK4F 48SHB
ERI4E 90SHB
BOL4E 100SHB
TLS4E 45SHB

Underliggande med stora rörelser senaste 10 dagarna
Nokia
Husqvarna B
Kinnevik B
Meda A
SKF B

Underliggande med små rörelser senaste 10 dagarna
Electrolux B
H&M B
Scania B
Assa B

Senaste veckan har implicit volatilitet ökat mycket i
Scania B
Meda A
Husqvarna B
Kinnevik B
Sandvik 

Senaste veckan har implicit volatilitet minskat mycket i
Nokia
SKF B
Tele2 B
Getinge B
Lundin Petroleum

Kommentarer (0)

Ogiltig e-postadress

Läs fler inlägg på Börsflödet