Från handlargolvet

Tror du AstraZeneca kommer att bli uppköpt av Pfizer?
  • 41% JA
  • 57% NEJ
  • 2% Ingen åsikt
Röstningen avslutad (100 röster)

Börsveckan inleddes lugnt med stigande kurser på stockholmsbörsen. Slut på rapportsäsong, tro på accelererande BNP-tillväxt i andra kvartalet och fortsatt M&A-aktivitet drev amerikanska index till nya högstanivåer. I fokus på stockholmsbörsen har varit turerna kring Pfizers intresse för AstraZeneca och Volkswagens bud på Scania. Under helgen skrev Bloomberg news att det ryktades att Pfizer skulle vara villig att höja sitt indikativa inklusive högre cash-andelbud på bolaget. Under tisdagen meddelade Volswagen att de har kontroll på över 90% av ägandet och fullföljer budet.

Under torsdagen togs Scania ur index och pengarna investerades i andra bolag vilket fick till följd att stockholmsbörsen hade en stark börsdag trots att både de amerikanska och europeiska börserna hade nedgångar efter blandad statistik från USA och vinsthemtagningar. Antalet nyanmälda arbetslösa kom in bättre än väntat medan både industriproduktion och Philadelphia Fed kom in sämre. Under veckan har vi även sett starka försäljningssiffror från Hennes och Mauritz och Clas Ohlson. SSAB har också utvecklats starkt efter att sektorkollegan Thyssenkrupp rapporterat starkt och höjt sina vinstprognoser.


Volatiliteten i marknaden är generellt ned och amerikanska VIX index handlas kring 13. Prissättningen av den implicita volatiliteten på enskilda bolag har följt det normala mönstret där volatiliteten ställs ned efter att bolagen rapporterat och osäkerheten om siffrorna och den eventuella rörelsen på rapport varit. Generellt märker vi att skewn ökat dvs att priset på nedsidesputtar är upp och att calls på uppsidan är ned. Några bolag som sticker ut är bla Husqvarna där optionerna i juli prisas relativt högt och med samma volatilitet. Samma gäller sedan tidigare Meda medan Tele 2 fallit tillbaka till mer normalt mönster. 

Större optionsaffärer
Handelsbanken augusti 310 puts
Elekta juni 89,76 puts
Hennes o Mauritz Juni 280 calls

 

Mest omsatta av Handelsbankens warranter denna vecka

NOK4F 48SHB
NHYW1432HA
TLS4F 51SHB
HM 4E 270SHB
ABB4F 150SHB


Underliggande med stora rörelser senaste 10 dagarna
KINV B
LUPE
LUMI sdb
MTG B


Underliggande med små rörelse senaste 10 dagarna
SCV B
TLSN
ATCO A
SKF B


Senaste veckan har implicit volatilitet ökat mest i
AZN
HUSQ B
SSAB A
SWMA


Senaste veckan har implicit volatilitet minskat mest i
Nokia
KINV B
SKA B
TEL2 B

Kommentarer (0)

Ogiltig e-postadress

Läs fler inlägg på Börsflödet