Från handlargolvet

Kommer de större aktieägarna i AZN lyckas övertala styrelsen att föra samtal med Pfizer?
Graf
  • JA
    35 %
  • NEJ
    65 %
Röstningen avslutad (40 röster)

Stockholmsbörsen har denna vecka fortsatt sin uppåtgående trend och har tidvis outperformat både S&P och Eurostoxx. Under gårdagen var indexrörelserna relativt lugna. M&A affärer är fortsatt temat. Veckan startade med uppgifter om att styrelsen i Astra Zeneca avvisat ett nytt högre indikativt bud som också skulle vara slutgiltigt vilket fick aktien att gå ned kraftigt. Under veckan har det varit fortsatta stora rörelser i aktien både upp och ned då det verkar finnas osäkerhet kring tolkningen av de brittiska budreglerna, och när större aktieägare uppmanar styrelsen till samtal med Pfizer.

Från USA spekuleras på nytt om konsolidering av tobaksmarknaden där Reynolds ryktas vara intresserad av Lorillard. Vi har även sett höjda rekommendationer i bl.a. SSAB, Nokia och Telia. 

Vi har under veckan sett nya högsta nivåer i USA och VIX- index handlas i skrivande stund strax under 12. Små indexrörelser under dagarna och fortsatt stark börs har fortsatt pressa ned värderingen av den implicita volatiliteten i aktieoptionerna. Framförallt banksektorn sticker ut med fortsatt press på volatiliteten. Några bolag som sticker ut med höjd volatilitet är Elekta inför nästa veckas rapport och även i Swedish Match som nu prisas med relativt flat skew, dvs. där puttar på nedsidan och calls på uppsidan prisas till samma volatilitet. Detta ser vi fortsatt även i Meda.

Större optionsaffärer
Volvo juni 100 och 97,5 puts
Volvo juni 100 calls
SCA B augusti 170 puts
Skanska juni 145 puts

Mest omsatta av warranter i Handelsbanken denna vecka
NHYW1432HA
VOL4E 100SHB
TLS4F 51 SHB
AZN4F 490SHB
NOK4F 48SHB

Underliggande med stora rörelser de senaste 10 dagarna
AZN
SSAB A
MTG B
KINV B
LUMI SDB

Underliggande med små rörelser de senaste 10 dagarna
SCV B
NDA
ATCO A
TLSN
SCA B

Senaste veckan har implicit volatilitet ökat mest i
AZN
SWMA

Senaste veckan har implicit volatilitet minskat mest i
KINV B
SAND
SWED A
SEB A
NDA

Kommentarer (0)

Ogiltig e-postadress

Läs fler inlägg på Börsflödet