Från handlargolvet - vecka 23

Denna vecka har präglats av nyhetstorka och små rörelser på stockholmsbörsen. Fokus är på dagens räntebesked från ECB och eventuella ytterligare stimulanser. Nya all-time high på S&P trots blandad statistik i veckan där vi bl.a. sett sämre sysselsättningsstatistik från ADP och idag får vi ny statistik på nyanmälda arbetslösa.

På den amerikanska M&A fronten verkar en konsolidering inom teleoperatörssektorn vara på väg, då uppgifter om en fusion mellan Sprint och T-mobile verkar komma allt närmare. På svenska bolagsfronten har Kinnevik varit i fokus då bolaget under måndagen meddelade att de tillsammans med övriga ägare överväger en notering av Rocket internet. Under torsdagen vinstvarnade Zalandos konkurrent, Asos, vilket fick Kinnevik att falla på börsen. Trelleborg hade under onsdagen kapitalmarknadsdag där deras Vd bekräftade bolagets guidning av finansiella mål. Hexagon meddelade samma dag att de skjuter på sina finansiella mål. Autoliv har kommit till en förlikning på en grupptalan i USA.

I optionsmarknaden har vi sett marginell ökad implicit volatilitetsvärdering från låga nivåer. Framförallt ser vi köpare av at-the-money optioner med lösen i december och mars. Juni fortsätter präglas av säljtryck inför långhelgerna där även tidigare så kallade eventbolag som Getinge, Meda och Astra Zeneca säljs på.  VIX-index handlas marginellt upp från förra veckans 11,5.

Större optionsaffärer
Dnb September 120 calls
Ericsson Juli 82,5 calls
HM Juni 280 calls
Volvo Augusti 100 calls och juni 95 puts

Mest omsatta warranter den här veckan utgivna av Handelsbanken
ERI4F 85SHB
TLS4F 49SHB
NOK4F 48SHB
GET4H 190SHB
HM5A 300SHB

Underliggande med störst rörelse de senaste 10 dagarna
Getinge B
Elekta B
Kinnevik B

Underliggande med minst rörelse de senaste 10 dagarna
ICA
HM B
Nordea
Atlas Copco A

Senaste veckan har implicit volatilitet ökat mest i
Kinnevik B
Husqvarna B
Nokia
Getinge B

Senaste veckan har implicit volatilitet minskat mest i
DNB
Skanska B
Fortum
Tele2 B

Kommentarer (0)

Ogiltig e-postadress

Läs fler inlägg på Börsflödet