Ingen Frexit med Macron

Helt i linje med förväntningarna vann Emmanuel Macron en jordskredsseger mot Marine Le Pen i det franska presidentvalet. Macron är en stor EU-förespråkare och vill ha en starkare union. Det viktigaste budskapet till resten av EU och eurozonen är att det inte finns någon risk för att Frankrike lämnar vare sig EU eller euron under de närmaste fem åren, säger Handelsbankens valutastrateg Lars Henriksson.

Macron går från en mycket enkel seger till något mycket mer spännande när vi nu närmar oss den första omgången av parlamentsvalet den 11 juni. Den senaste opinionsundersökningen visar att Macrons rörelse, En Marche, blir det största i Nationalförsamlingen, men att de inte kommer inte att ha absolut majoritet. Men det är viktigt att behandla en tidig opinionsundersökning med försiktighet. Kampanjerna inför det valet har bara börjat och resultatet av presidentvalet kommer sannolikt att ha ett inflytande. 

Emmanuel Macron har utlovat nödvändiga reformer av arbetsmarknaden och nedskärningar i den offentliga sektorn. Många franska politiker har försökt att göra detta före honom och misslyckats på grund av en stark offentlig sektor, fackföreningar och oppositionen i parlamentet.

Kommentarer (0)

Stängt för kommentarer för tillfället.

Läs fler inlägg på Börsflödet