Kan du lika mycket som vinnarna från
Stora Råvarukvällen? (Del 1)

Rangordna följande råvaror i storleksordning (högst till lägst), mätt som värdet på årlig produktion i världen.
  • 16% järnmalm, olja, majs
  • 57% olja, majs, järnmalm
  • 27% olja, järnmalm, majs
Röstningen avslutad (268 röster)

Kul att så många valde att delta i vår tävling under Stora Råvarukvällen där vi testade kunskaperna kring råvarumarknaden. Innan vi avslöjar de rätta svaren tänkte vi att även ni Börsrumsbesökare skulle få möjlighet att testa era kunskaper. Vi kommer därför löpande denna vecka publicera de fem frågorna och i nästa vecka publicera alla de rätta svaren. Lite som en råvarukalender.

Så här med facit i hand kan vi konstatera att frågorna är tuffa eftersom endast tre deltagare svarade rätt på alla fem frågor. Vi behöver därför inte använda oss av utslagsfrågan men tycker ändå att några av svaren på "Skriv en slogan kring fördelarna med att placera i råvarumarknaden?" är väl värda att publicera nedan. Frågan nu är - kan du lika mycket som vinnarna från Stora Råvarukvällen?

Vi kommer under veckan meddela de tre vinnarna per e-post och hoppas att alla nya prenumeranter till tidningen Fokus Råvaror finner den intressant.

Tack för ert engagemang!

Ps. Du vet väl att du kan hitta alla våra börshandlade råvaruplaceringar här? Ds.

 

"Råvaror går på knock när aktiemarknaden är i chock"

"Grow with nature"

"Konjunkturer komma och gå råvaror bestå"

"Lite obligationer, lite aktier & råvaror på marknadens torg, men inte alla ägg i samma korg för då slipper du en stor sorg"


Kommentarer (0)

Ogiltig e-postadress

Läs fler inlägg på Börsflödet