Ny brittisk spelplan

Helena Trygg

Finansiell osäkerhet i kombination med politisk oro har eskalerat under helgen. Starka politiska ledare har ännu inte klivit ut på den nya brittiska spelplanen vilket gör att den politiska osäkerheten ökat markant. Vad händer nu? Blir det en Brexit?

Måndag - ny vecka och en helt ny spelplan. Vi vet att den brittiska valutan har försvagats rejält mot dollarn men även mot euron. Londonbörsen har fortsatt falla men inte i lika hög utsträckning som den tyska börsen, den japanska och börserna i USA. Räntor på statsobligationer har fallit i Storbritannien - drivet av oron om vad som komma skall. 

Ett nytt politiskt landskap har börjat skönjas. Uteblivna kommentarer från ledande politiker om nästa steg är ett faktum - vilket ökar osäkerheten ytterligare. Finansminister George Osborne deklarerade denna morgon att det endast är Storbritannien som kan åberopa artikeln om utträde från EU. Men kan detta vänta tills en ny premiärminister finns på plats? EU vill ha en snabb process medan brittiska politker vill förhala processen - för att komma igång med diskussioner om nya handelsavtal. Men tänk om förhalandet är ett taktiskt spel - för Storbritannien att vara kvar i EU?

Kommentarer (0)

Ogiltig e-postadress

Läs fler inlägg på Börsflödet