Från handlargolvet V12

Handlargolvet

Veckans stora överraskning var att Fingerprint vinstvarnade och styrelsen drog tillbaka sitt förslag om utdelning. Företaget själv menar att orsaken är minskad efterfrågan, lageruppbyggnad och säsongsmässig svaghet. Fingerprint hade en intäktsminskning på 50 procent under första kvartalet jämfört med samma kvartal förra året. Marknaden hade förväntat sig en minskning med 17 procent. Fingerprint själva lämnade ingen prognos för fortsättningen av 2017 med anledning av osäkerheten inför framtiden. Aktien tappande över 40 procent i den inledande handeln på tisdagen jämfört med måndagens stängningspris.

Veckan har även bjudit på årets andra börsintroduktion då hjälmbolaget Mips introducerades.  Erbjudandet var övertecknad, teckningskursen var 46 kronor och aktien handlade under fredag eftermiddagen för 52 kronor.

I USA skulle den amerikanska kongressen under torsdagen besluta om en eventuell sjukvårdsreform och därav avveckla Obamacare. Omröstningen kom att skjutas upp till fredagen. Detta ses av marknaden som ett misslyckande av Trump och bidrar till osäkerheten ökar om han kommer lyckas få igenom andra viktiga beslut som till exempel skattesänkningar och ökade investeringar i infrastrukturen. 

Brentoljan handlas under fredagseftermiddagen 2 procent lägre än när veckan inleddes. Om inte OPEC fortsätter sina begränsningar i produktionen väntas oljan falla ytterligare.  OMXS30 har under veckan handlats i intervallet 1550 till 1590.

Nästa vecka rapporterar H&M första kvartalets resultat. Det är redan känt att H&M har svaga försäljningssiffror. Överlag har det gått svagt för modeindustrin men detta inkluderar inte online försäljningen.


Ansvarig: Emil Bengtsson Ranneberg 

 

Kommentarer (0)

Ogiltig e-postadress

Läs fler inlägg på Börsflödet