Från handlargolvet V16

Handlargolvet

Det är bolagsrapporter som har dominerat under veckan och generellt sett så verkar riskaptiten på börsen tillta. Oljan har stigit för tredje veckan i rad och investerare hoppas att marknaden återigen kan finna balans mellan utbud och efterfrågan. Stockholmsbörsens OMXS30-index har handlats i intervallet 1365 - 1420 och är i skrivande stund upp ca 1 procent sedan förra veckan.

Veckan inleddes med att Europabörserna sjönk på efter att helgens möte mellan ett antal oljeproducenter i Doha inte resulterade i frysta produktuonsnivåer. Brentoljan återhämtade sig dock under dagen och och Stockholmsbörsen stängde kring nollstrecket efter en initial nedgång på förmiddagen.

På tisdagen drog rapportflödet igång och Stockholmsbörsen stängde på plus efter ett antal starka bolagsrapporter. 

Även på onsdagen var det bolagsrapporter som styrde Stockholmsbörsen, som stängde på oförändrade nivåer. 

På torsdagens räntemöte meddelade ECB att de lämnar sina styrräntor oförändrade, vilket påverkade banksektorn positivt. Stockholmsbörsen föll efter att oljan tappat samt att Ericsson presenterat en svag rapport.

En uppgång i oljan räckte inte för att lyfta Stockholmsbörsen som handlades ned på fredagen. Det stigande oljepriset var främst påverkat av en sjunkande amerikansk oljeproduktion.

På bolagsfronten har veckan varit rapportintensiv. De amerikanska bolagen har generellt sett rapporterat i linje med förväntningarna, medan den svenska rapportperioden precis har kommit igång och en hel del bolag kommer att rapportera sina resultat för det första kvartalet under nästa vecka. 

 

Ansvarig: Lovisa Jangenstål

Kommentarer (0)

Stängt för kommentarer för tillfället.

Läs fler inlägg på Börsflödet