Från handlargolvet V25

Handlargolvet

Sannolikheten för en Brexit är det som har stått i fokus under veckan. Det blev en knapp seger för lämna-sidan i den brittiska folkomröstningen, vilket kom som en chock för finansmarknaden som under veckan delvis räknat in en seger för stanna-sidan. Stockholmsbörsens OMXS30-index har handlats i intervallet 1325 - 1365 och stängde upp ca 4,8 procent sedan veckan innan, dock var detta dagen innan valresultatet offentliggjordes.

Veckan inleddes med uppgångar på Stockholmsbörsen, sedan opinionsmätningar visat ett övertag för stanna-sidan i Brexit-frågan.

På tisdagen gick de brittiska opinionsmätningarna lite åt olika håll, vilket medförde en avslagen handelsdag kring nollan på Stockholmsbörsen.  

Även på onsdagen var det uppgångar på Europabörserna och det var tydligt att oddsen pekade på en Bremain, att Storbritannien ska stanna kvar i EU. 

Stockholmsbörsen stängde något upp på torsdagen, samtidigt som Storbritannien gick till valurnorna för att avgöra om landet vill stanna kvar i EU eller ej. 

På fredagen höll Stockholmsbörsen midsommarstängt så det är först på måndag som reaktionen av Brexit kommer att nå Sverige.  

På bolagsfronten meddelade Telia de säljer inkassobolaget Sergel till Marginalen, samtidigt som de överlåter sin del av den spanska operatören Yoigo till Masmovil till en kostnad om 4,5 miljarder kronor. Tele2 uppgav att de genom en nyemission finansierar köpet av TDC Sverige för 2,9 miljarder kronor samtidigt som SCA meddelade att de avvecklar sin produktionsanläggning som tillverkar mjukpapper i Spanien. 

 

Ansvarig: Lovisa Jangenstål

Kommentarer (0)

Ogiltig e-postadress

Läs fler inlägg på Börsflödet