Från handlargolvet V24

Handlargolvet

Veckan har varit väldigt händelserik på handlargolvet. Oljepriset gick ner i samband med att lagren i USA ökat under en period då de amerikanska lagren vanligtvis går ned samtidigt som OPEC under tisdagen släppte en rapport som visade att mer olja hade pumpats än förväntat. Opec själva säger att produktionsminskningen pågår men att den går långsammare än planerat. FED har höjt räntan vilket var inprisat av marknaden. På den svenska marknaden har Hexagon fått mest uppmärksamhet på grund av en artikel som publicerats i Wall Street Journal. I artikeln framgår det att potentiella köpare och Hexagon är i ett tidigt skede av samtalen om ett uppköp. Frågan är vilka företag som skulle vara intresserade. Potentiella köpare skulle kunna vara GE, Illinois Toolworks eller Siemens.

H&M har fått mycket uppmärksamhet i samband med svaga försäljningssiffror för maj månad. Aktien handlas just över 200 kronor och frågan är om aktien kommer klara sig över 200 kronors sträcket. Det var även första handelsdagen för hyresbolaget Essity som tidigare var en del av SCA. Samtliga warranter, strukturerade produkter och certifikat som Handelsbanken emitterar som innehöll den gamla SCA aktien innehåller nu både den nya SCA och Essity aktien.

I Kina var industriproduktionen och försäljningen i linje med förväntningarna under maj månad. Data visar på tendenser till en avmattning i ekonomin. Fastighetsmarknaden och minskade investeringar i infrastruktur väntas påverka avmattningen.  För den kinesiska staten är det viktigt att nå upp till tillväxtmålen, vilket de har möjlighet att göra genom att stimulera ekonomin för att nå upp till målen.

Det franska valet var även om resultatet inte var lika bra som väntat för La République en march ett mycket bra val för det relativt nya partiet. Europa framstår i och med de senaste valen som en politiskt stabil marknad, speciellt om man jämför med USA där det fortfarande är oklart vad Trump kommer lyckas driva igenom.

 

 

 

Ansvarig: Emil Bengtsson Ranneberg

Kommentarer (0)

Stängt för kommentarer för tillfället.

Läs fler inlägg på Börsflödet