Från handlargolvet V37

Handlargolvet

Mycket är USA-styrt på marknaden just nu och sannolikheten för en räntehöjning av Fed i september har minskat, vilket har ökat riskaptiten. Oljelagren är rekordstora och det har kommit indikationer från IEA om att de kommer fortsätta att vara så även under nästa år, vilket har pressat oljepriset. Stockholmsbörsens OMXS30-index har handlats i intervallet 1400 – 1440 och är i skrivande stund ned ca 1 procent sedan förra veckan.

Veckan inleddes med nedgångar på marknaderna och enligt Bloomberg kom det makroekonomiska indikatorer på att euro-området trätt in i en nedgångsfas. Brent-oljan handlades på minus under större delen av handelsdagen.

På tisdagen var det oljesektorn som tyngde Stockholmsbörsen efter att IEA:s senaste månadsrapport visat sänkta prognoser på efterfrågan olja.

Onsdagen var en lugn handelsdag utan större rörelser på marknaden. Stockholmsbörden stängde runt nollan.

Oljepriset gick upp på torsdagen efter några dagars nedgångar och Europabörserna steg med stöd av de amerikanska börserna.

Fredagen inleddes med nedgångar på Stockholmsbörsen. Oljepriset har sjunkit och de flesta sektorerna på börsen har i skrivande stund backat.

På bolagsfronten meddelade Getinge att deras finanschef Pernille Fabricius lämnar bolaget efter lite mindre än ett år på positionen.  H&M föll sedan augustiförsäljningen inte nått upp till marknadens förväntningar. Haldex-budet har varit i fokus under veckan och i skrivande stund har ytterligare en av bolagets intressenter höjt sitt bud.  

 

Ansvarig: Lovisa Jangenstål

Kommentarer (0)

Ogiltig e-postadress

Läs fler inlägg på Börsflödet