Från handlargolvet V47

Handlargolvet

Den här veckan har oljepriset varit starkt, vilket har lyft råvarubolagen, men det råder en osäkerhet inför Opecs möte nästa vecka. Mot slutet av veckan nådde Thanksgivinglugnet Europabörserna och investerare agerade avvaktande. Stockholmsbörsens OMXS30-index har handlats i intervallet 1465-1490 och är i skrivande stund i princip oförändrat sedan förra veckan.

Veckan inleddes med en uppgång i oljan efter att Iran indikerat på att Opec kommer att komma överrens om en produktionsbegränsning. På Stockholmsbörsen var handelsdagen händelsefattig och index stängde strax över nollan.

Europabörserna steg på tisdagen, med stigande priser på industrimetaller som bidragande orsak. Främst koppar och aluminium drev råvarubolagen uppåt på Stockholmsbörsen. Brentoljan vände däremot nedåt på grund av osäkerhet inför Opecs möte nästa vecka. 

På onsdagen pendlade Stockholmsbörsen, liksom de ledande Europabörserna, mellan plus och minus men stängde tillslut i rött. Oljan återhämtade sig efter att statistik visat en oväntad lagernedgång.

Det var en försiktig handel på Europabörserna på torsdagen då USA-börsen höll helgstängt för Thanksgiving. Stockholmsbörsen stängde oförändrat.

Även fredagen var lugn på Europabörserna, men börserna lyfte efter att USA-börsen, som hade halvdag, öppnat positivt.

På bolagsfronten släppte Engelska Skolan sin första kvartalsrapport efter börsnoteringen tidigare under hösten, och aktien steg efter rapporten. Nu när vi är i slutet på rapportsäsongen börjar bolagen hålla kapitalmarknadsdag, ett av bolagen är Alfa Laval som berättade att de sänker sitt tillväxtmål.

 

Ansvarig: Lovisa Jangenstål

Kommentarer (0)

Ogiltig e-postadress

Läs fler inlägg på Börsflödet