Bryter Volvo 100?

Kommer Volvo att bryta motståndet vid 100 kronor inom en månad?
Graf
  • Ja
    66 %
  • Nej
    34 %
Röstningen avslutad (495 röster)
Lars Westberg

Jag gillar Volvo. Aktien alltså. På en stigande aktiemarknad och med förbättrade utsikter för USA är förutsättningarna goda för att Volvo ska utvecklas relativt bra.

I en intervju med Dagens Industri i början på 2012 haussade jag Volvo och reportern satte en rubrik i stil med Snart bryter Volvo 100-kronor. Jag önskar att jag hade haft rätt, men den inledande börsoptimismen på fjolåret byttes tvärt mot oro för Sydeuropa, Kina och så vidare. Börsnedgång var ett faktum.


Ser vi tillbaka på Volvos kursutveckling är det tydligt att just 100 kronor har utgjort en viktig nivå. Fundamentalt tycker jag att Volvo förtjänar en betydligt högre värdering men aktiemarknaden har länge varit av en annan åsikt. Så fort aktien närmar sig nämnda nivå ökar säljtrycket och kursen hålls tillbaka.


Under den senaste veckan har aktien utvecklats starkare än index och än en gång nosar kursen på 100 kronor. Orkar aktien ta sig över denna magiska gräns och återvända till nivåer som inte setts sedan augusti 2011? Eller kommer samma gamla mönster att upprepa sig?

Kommentarer (1)

Ogiltig e-postadress

Läs fler inlägg på Börsflödet