Fortsatt läge för aktier

Mats Nyman

Oktober var den starkaste månaden sedan 2011 på den globala aktiemarknaden, med en uppgång på 9 procent räknat i kronor. Bäst gick europeiska och japanska aktier, men även tillväxtmarknaderna och svenska aktier gav en hög avkastning. Därmed gav vår Investeringsstrategi, som hade en övervikt i aktier och i synnerhet i just europeiska och japanska sådana, god avkastning under månaden. Högrisk- och tillväxtmarknadsobligationer utvecklades också positivt. Förklaringarna är flera: Oron kring utvecklingen i tillväxtmarknaderna minskade. Bolagsrapporterna var i många fall bättre än väntat. Och flera centralbanker stimulerar nu ännu mer än tidigare. I nya numret av Fokus Placeringar kan du bland annat läsa om varför vi tror att det är fortsatt läge för aktier.

Du kan också läsa om Japans stora utmaningar. Demografin hotar tillväxten. Fler kvinnor som jobbar, och en fortsatt svag valuta, ska få ekonomin att växa framöver.

Vi intervjuar Anders Nissen, vd för nygamla börsföretaget Pandox, och Kristoffer Eklund, förvaltare av Handelsbankens Latinamerikafond, om utvecklingen i Brasilien.

Som alltid avslutar vi med några placeringstips.

Du kan läsa senaste numret av Fokus Placeringar här. Vill du prenumerera på tidningen går du hit.

Kommentarer (4)

  • Är intresserad av att läsa om placeringar.

  • Hej, Jag är intresserad av att läsa mer om placeringar.

  • ÄR INTRESERAD AV PLACERINGAR

  • Är Intreserad av plaseringar

Ogiltig e-postadress

Läs fler inlägg på Börsflödet