Handelsbanken lanserar Smart Beta-certifikat

Mats Nyman

Smart Beta-placeringar är det moderna sättet att placera på aktiemarknaden. Den 12 februari börsnoterade Handelsbanken tre nya certifikat. Alla bygger på väldokumenterade strategier som till låg kostnad har möjlighet att ge högre avkastning än aktiemarknaden, ofta dessutom till lägre risk.

Nordic Momentum och Nordic High Dividend Low Volatility kan komplettera en traditionell placering i nordiska aktiemarknad. Momentumstrategin är mer offensiv och passar därför placerare som är beredda att ta lite högre risk. High Dividend Low Volatility är mer defensiv och kan därför passa mer försiktiga placerare. 

Nordic Dynamic Risk Control har en risknivå som är lika hög som den nordiska aktiemarknadens, men risken hålls mer stabil genom att certifikatet ändrar exponeringen mot marknaden beroende på hur stora svängningarna är. På så vis minskas risken för stora nedgångar, samtidigt som exponeringen är stor när börsen trendar uppåt.

Välj Nordic Momentum om du tror på en positiv trend för den nordiska aktiemarknaden under kommande år. Välj Nordic High Dividend Low Volatility om du tror på nordiska aktier men vill vara lite mer försiktig. Och välj Nordic Dynamic Risk Control om du är långsiktigt positiv men osäker på marknaden just nu, du får en aktieplacering som automatiskt justerar exponeringen beroende på hur mycket marknaden rör sig.

Fler inlägg om de olika strategierna kommer de närmaste dagarna. Läs mer om våra Trackers-certifikat här.

Kommentarer (0)

Stängt för kommentarer för tillfället.

Läs fler inlägg på Börsflödet