Het sommar i Europa

Mats Nyman

Efter en kall vår kan det bli en het sommar i Europa. Folkomröstning om EU-medlemskapet i Storbritannien, nyval i Spanien, bankkris i Italien och låneförfall för Grekland. Det är mycket på EU:s dagordning i sommar. I nya numret av Fokus Placeringar kan du läsa om hur det påverkar finansmarknaderna.

Vi har länge sagt att tillväxtmarknaderna är billiga, men också att vi ville se tecken på en positiv utveckling innan vi går in. I det nya numret av Fokus Placeringar konstaterar vi att både vinster, tillväxt, valutor, räntor och kapitalflöden nu börjat gå åt rätt håll. Därför har vi blivit mer positiva till tillväxtmarknaderna. Vi tar också in fonden Tillväxtmarknad Tema som ett av våra fondtips. 

Tålamod är en dygd när man sparar i aktier. Min kollega Kaj Kärki gör en historisk tillbakablick över Stockholmsbörsens utveckling och visar att ju längre tidsperspektiv man haft, desto lägre risk har det varit att spara i aktier. Den som ägt aktier i 20 år har de senaste 97 åren alltid fått en positiv avkastning.

Läs också den intressanta intervjun med Indutrades VD Johnny Alvarsson! Han hyllar enkelheten som princip och har avskaffat krångliga bonussystem, budgetar och snåriga styrsystem. Företagets ovanliga förvärvsmodell gillas av dem som vill sälja sina företag.

Du kan läsa senaste numret av Fokus Placeringar här. Vill du prenumerera på tidningen går du hit.

Kommentarer (0)

Ogiltig e-postadress

Läs fler inlägg på Börsflödet