Nätet är nyckeln

Mats Nyman

Redan 2018 väntas e-handeln stå för 10 procent av den globala konsumenthandeln. De bolag som inte ställer om riskerar att halka efter. I nya numret av Fokus Placeringar finner du ett intressant panelsamtal om den nya eran för konsumentbolagen. Vad driver tillväxten, vilka företag lyckas och vad krävs för att få lönsamhet i e-handeln?

Oljemarknaden är fortfarande i gungning, skriver Handelsbankens råvaruanalytiker Martin Jansson. Han tror att oljepriset kommer att bottna kring 55 dollar per fat efter sommaren, och att andra råvaror också kommer att få det tufft.

Håkan Jeppson, VD för fönstertillverkaren Inwido, berättar hur de gjort för att få upp lönsamheten. Hemligheten är att inte bara förlita sig på byggindustrin utan att rikta sig direkt till konsumenterna.

Som alltid finns också ett avsnitt om investeringsstrategi och aktuella placeringar. Vi tror att den senaste månadens nedgång i första hand är tekniskt driven och att börsen kan fortsätta upp ett tag till. Ett nytt placeringstema är amerikansk konsumtion – som bekant ska man aldrig underskatta den amerikanska konsumenten.

Du kan också läsa om börsens nykomlingar, löneväxling och risken för att Storbritannien lämnar EU.

Du kan läsa senaste numret av Fokus Placeringar här. Vill du prenumerera på tidningen klickar du här.

Kommentarer (0)

Ogiltig e-postadress

Läs fler inlägg på Börsflödet