Xact lanserar tre nya ETF:er (se film)

Pär Nürnberg

Vi har noterat XACT Svenska Småbolag (UCIT ETF), den första börshandlade fonden som följer den svenska småbolagsmarknaden. Fonden som är unik i sitt slag ger en likvid småbolagsexponering till en avgift på 0,30 %, den lägsta bland svenska småbolagsfonder.

Det har länge funnits ett stort intresse, såväl från institutionella kunder men även från privatmarknaden, för en likvid småbolagsfond till låg kostnad. XACT Svenska Småbolag som erbjuder god följsamhet mot den breda svenska småbolagsmarknaden, är den första i sitt slag som ger svensk småbolagsexponering i kombination med ETF:ens enkla handelssätt, likviditet och kostnadseffektivitet. 

Utöver XACT Svenska Småbolag noterar vi även XACT Obligation (UCITS ETF), som följer de största och mest kreditvärdiga obligationslånen i den svenska marknaden, samt XACT Råvaror (UCTIS ETF) som är en global råvarufond med nordiskt fokus. Tillgångsbreddning är en viktig del för att kunna bygga väldiversifierade portföljer baserade på ETF:er. Att kunna erbjuda även en ränte- och råvaru- ETF är därför en naturlig del av vår affärsstrategi. Med XACT Svenska Småbolag utökar vi också vår täckning av svensk aktieexponering med en ny och efterfrågad nischprodukt och täcker därmed såväl large-, mid- som svenska smallcaps.

Hoppas ni också gillar våra nya ETF:er.

 ETF Förvaltningsavgift    ISIN
XACT Svenska Småbolag 0,30% SE0007491261
XACT Obligation 0,10% SE0007491287
XACT Råvaror 0,70% SE0007491295

Läs mer på xact.se

Kommentarer (0)

Stängt för kommentarer för tillfället.

Läs fler inlägg på Börsflödet