Eftermiddagsoptimism

Stockholmsbörsen stiger i linje med övriga europeiska börser och sedan den amerikanska börsöppningen har optimismen tilltagit. Getinge sjunker med 5 procent efter kapitalmarknadsdagen. Bolaget har annonserat omstruktureringar vilka kommer att tynga resultatet i det första kvartalet. Vi finner nedgången omotiverad givet att orderingången sannolikt kommer att förbättras under kvartalet.

New Wave sticker ut på uppsidan med en kraftig kursuppgång efter att ha rapporterat om ett kvartalsresultat som var 30 procent högre än väntat.

SSAB sticker ut på nedsidan efter att ha levererat en kvartalsförlust som var högre än väntat. Vi bedömer att marknaden kommer att behöva sänka sina resultatprognoser för 2013 efter rapporten och att kursnedgången är motiverad. New Wave sticker ut på uppsidan med en kraftig kursuppgång efter att ha rapporterat om ett kvartalsresultat som var 30 procent högre än väntat.

Vid lunchetid rapporterade BillerudKorsnäs. Resultatet var redan förannonserat, varför fokus låg på utdelningen. Denna föreslås till 2 kronor per aktie, vilket är något lägre än vi och marknaden hade räknat med.

Även CDON:s omsättning och resultat var förannonserade, varför vi inte ser någon dramatik i den rapporten.

En av dagens huvudnyheter är att gruvbolaget Northland Resources (noterat i Oslo) ansöker om företagsrekonstruktion. Den redan tidigare mycket höga risken i aktien har således ökat ytterligare.

Läs fler inlägg på Börsflödet