Börsen idag

Storbolagsindexet OMXS30 stängde under onsdagen över 1.200, vilket är den högsta nivån sedan 2007. Mot strömmen gick Swedish Match, som föll med 7 procent efter att ha rapporterat idag. Tobaksbolagets omsättning och resultat för det fjärde kvartalet var i linje med förväntningarna, men bolagets guidning avseende snuspriser och -marginaler pressade aktien. Strax efter lunch rapporterade Wallenstam och Balder.

Wallenstams förvaltningsresultat var i linje med vår prognos, men 5 procent lägre än konsensusprognosen. Bolaget rapporterar ett substansvärde per årsskiftet om 88 kronor per aktie, vilket är 6 procent högre än vi räknat med. Värdeförändringarna i fastigheter på +3,5 procent är de högsta hittills i sektorn. Föreslagen utdelning på 1,25 kronor per aktie är i linje med förväntningarna.

Balder rapporterade ett förvaltningsresultat som var 5 procent bättre än vi räknat med. Precis som väntat föreslås ingen utdelning. Bolaget rapporterar ett substansvärde per årsskiftet om 49 kronor per aktie, vilket kan jämföras med vår prognos om 47 kronor per aktie. Värdeförändringen i fastigheter är +2 procent, vilket således inte är en lika positiv siffra som Wallenstam rapporterat men ändå något högre än branschgenomsnittet.

   
     
     
Läs fler inlägg på Börsflödet