Lunchrapporter från Nokia och SCA i fokus

Klockan 12:00 presenterade både Nokia och SCA rapporterna för det fjärde kvartalet. På Stockholmsbörsen är handeln för övrigt lugn och index noteras något högre jämfört med gårdagens stängning.


SCA:s rapport var överlag i linje med förväntningarna. Försäljningen var 4 procent högre än väntat medan rörelsemarginalen, om 10,3 procent, var lite lägre än vad som var förväntat. Bolaget föreslår en utdelning om 4,50 kronor per aktie. Rapporten förändrar inte vår syn på aktien. Vi tycker den är för högt värderad och rekommendationen är Minska.

Nokias rapport för det fjärde kvartalet var till stora delar känd i och med bolagets omvända vinstvarning för två veckor sedan. Fokus i rapporten hamnar istället i stor utsträckning på utsikterna för första kvartalet och framåt. Vi identifierar tre negativa faktorer som ger en indikation om ett svagt första kvartal. Lagernivåerna för mobiltelefoner befinner sig enligt Nokia i den övre delen av det normala intervallet (4-6 veckor). De produktionsproblem som enligt Nokia dämpat volymerna av Lumia 920 i fjärde kvartalet har enligt bolaget fortsatt in i det första kvartalet. Det genomsnittliga försäljningspriset för Lumia-serien uppgick till 192 dollar, vilket var under våra förväntningar på 215 dollar. 

Läs mer om Nokia här


 

Läs fler inlägg på Börsflödet