Marknaderna idag

Till skillnad från flertalet europeiska börser handlades Stockholmsbörsen under sen fredagseftermiddag under nollsträcket. Indextunga TeliaSonera återfinns högt upp på förlorarlistan efter att ha rapporterat ett resultat före av- och nedskrivningar (EBITDA) som var 1 procent lägre än konsensusprognosen. Justerat för en stark utveckling i Uzbekistan var dock EBITDA 2,3 procent sämre än väntat. Vi menar att det är rimligt att aktien handlas ned ett par procent efter rapporten som en följd av vikande trender på hemmamarknaderna.

En aktie som istället återfinns bland storbolagsvinnarna är SCA, som gynnas av en stark rapport och höjd guidning för sektorkollegan Kimberly-Clark.

Efter att har rekylerat upp tidigare under dagen, har utvecklingen för råvaror mattats under eftermiddagen. Oljepriset handlas åter strax under 100 USD (Brent), samtidigt som guldet stigit med 0,5 procent.

De svenska marknadsräntorna har stigit under fredagen. Strax efter 17:00 noterades 10-åringen upp 4 räntepunkter till 1,61 procent.

Läs fler inlägg på Börsflödet