Morgonens rapporter

Meda presenterade en odramatisk rapport för kv4 i morse. Omsättningen var 2-3% lägre än förväntat, pga svaghet i Västeuropa. I USA var utvecklingen något bättre än väntat. Den negativa avvikelsen medförde att rörelseresultatet blev 6% lägre än prognostiserat. Positivt var att Dymista-försäljningen utvecklas bra och att lanseringen av nässprayen i Europa kommer att ske under kv2, vilket är tidigare än vad bolaget guidat för. Mer detaljer om utvecklingen för Dymista väntas i rapportkonferensen som börjar 10:30.

Proffice kv4-rapport var överlag svagare än förväntat. Omsättningen minskade med 7% år/år till 1,2md kr vilket var 2% lägre än vi räknat med. Det underliggande rörelseresultatet blev endast 9mn kr, jämfört med vår prognos om 25mn kr. Mot bakgrund av en stark kursutveckling kan aktien sannolik vara relativt svag i dagens handel.

Nibe rapporterade för kv4 idag. Försäljning och rörelseresultat var 2-5% lägre än konsensus. Organiskt minskade omsättningen med 11% i det fjärde kvartalet. Bolaget säger att den tyska marknaden är stabil medan efterfrågan i Sverige inte varit så svag sedan 90-talet. På grund av valutaeffekter blev vinsten per aktie 5-12% högre än våra och konsensus prognoser. Vi tycker att en negativ kursreaktion är motiverad.

Läs fler inlägg på Börsflödet