Detta händer i veckan

Denna vecka inleds lugnt, men i samband med månadsskiftet kommer som vanligt mycket spännande makrostatistik. Det mest intressanta på måndagens makroagenda är sannolikt Markits preliminära inköpschefsindex för den amerikanska tjänstesektorn (klockan 15:45) och kontrakterade husköp i USA (klockan 16:00)..

På tisdag presenteras S&P-Case/Shiller husprisindex för maj. Huspriserna i USA väntas ha ökat med cirka 10 procent jämfört med samma månad förra året. Samma dag pre-senteras konsumentförtroendet i juli för USA.

Onsdagens höjdpunkt är förstås Federal Reserves räntebesked. Ingen ränteförändring väntas, samtidigt som de månatliga obligationsköpen väntas minska med 10 miljarder dollar till 25 miljarder dollar. Samma dag presenteras preliminär svensk och amerikansk BNP för det andra kvartalet (+2,4 procent respektive +3,0 procent väntas) och konjunkturinstitutets barometer för juli.

Under torsdagen presenteras euroområdets inflation under juli.

Fredagen innehåller spännande data i form av inköpschefsindex (ISM) för den amerikanska industrin (väntas ha ökat något från redan höga nivåer) och amerikansk sysselsättningsstatistik för juli (+220.000 sysselsatta och en oförändrad arbetslöshet på 6,1 procent väntas).

Läs fler inlägg på Börsflödet