Ericsson driver index

Tack vare en kursuppgång om 8 procent i Ericsson i spåren av kvartalsrapport håller sig Stockholmsbörsen flytande. Index noterades 0,3 procent högre vid lunchtid. Sektormässigt är det endast Teknik (Ericsson) och Konsumentvaror (H&M) som visar uppgångar. Klockan 1200 rapporterade Autoliv, Boliden och SCA. Boliden handlas oförändrat fem minuter efter att rapporten blivit publicerad, medan Autoliv och SCA stiger.

Morgonens rapporter - en blandad kompott


Volvo presenterade en svagare rapport än förväntat för kv2 i morse. Orderingången och rörelseresultat var 3% resp. 15% lägre än förväntat.

Kinnevik presenterade en blandad rapport för kv2 i morse. Det mest positiva var kommentarer om att Zalando nådde break-even i kv1 och var lönsamt i kv2. Detta gör en börsnotering mer sannolik. Kinnevik bör stiga i dagens handel.

Betsson presenterade stark rapport i morse där både omsättning och resultat var runt 10% bättre än förväntat. Vi anser att en kursreaktion över 5% är motiverad.

Lindabs rapport för kv2 var svag. Den organiska tillväxten var 4% (förväntat 5%), men rörelseresultatet blev 5% lägre än förra året och 26% lägre än förväntat. Den huvudsakliga anledningen till resultatmissen var utvecklingen i Ryssland, men även en svagare än förväntad utveckling på andra marknader. Vi ser en kursreaktion runt -5% som motiverad.

Swedbank presenterade sin rapport på morgonen. Räntenettot var något svagare än förväntat, men de totala intäkterna var 4% högre än konsensus, drivet av tradingnettot (som är volatilt mellan kvartalen och ej går att extrapolera). Med resultaten någorlunda i linje med estimaten räknar vi endast med en marginellt bättre utveckling än för index.

Läs fler inlägg på Börsflödet