Kraftigt fallande räntor

Den amerikanska tioåriga statsobligationsräntan har fallit med hela 18 räntepunkter till 1,95% sedan stängningen i Stockholm i måndags. Ett fallande oljepris som minskar inflationsförväntningarna och svagare makrodata än väntat från USA är huvudorsakerna till nedgången. Motsvarande tyska ränta noteras till rekordlåga 0,45% och motsvarande svenska till 0,92%..

New York-börserna handlades ned med omkring 1% under gårdagen. Den starkaste sektorn var Telekomoperatörer (+0,3%) och den svagaste var Finans (-1,5%). USA:s inköpschefsindex för tjänstesektorn sjönk till 56,2 i december. Väntat var 58,0. Ett index över 50 indikerar ökad ekonomisk aktivitet jämfört med föregående månad. Industriorderingången i USA sjönk med 0,7% under november. Väntat var -0,5%. Den senaste statistiken från USA indikerar att en längre period av positiva överraskningar kan gå mot sitt slut.

Oljepriset fortsätter att falla. På morgonen handlades brentoljan strax norr om 50 USD per fat.

Uppgången på Kinabörserna fortsatte under morgonen. Vid 8-tiden noterades Shanghai 0,7% högre och Hong Kong 0,5% högre. Bland annat fick marknaden stöd av spekulationer om att stora kinesiska infrastruktursatsningar kan tidigareläggas för att stödja ekonomin. Japanska Nikkei handlades vid nollstrecket.

Läs fler inlägg på Börsflödet