Lugna marknader efter Krimomröstning

Söndagens folkomröstning om Krims anslutning till Ryssland medförde inte särskilt kraftiga rörelser på de finansiella marknaderna. Ränte- och valutamarknaderna är relativt stabila och rörelserna på Asienbörserna var blandade. Den europeiska börsterminen var kl 8:30 upp något...

H&M:s försäljning steg med 11 procent i februari, jämfört med samma månad förra året. De officiella förväntningarna låg på 13,2 procent, men vår bedömning är att de inofficiella förväntningarna var lägre efter svaga siffror från Lindex och USA i sen tid. Försäljningen under det första kvartalet rapporterades till 32,143 miljoner kronor (+13% jämfört med samma månad förra året), vilket var 0,5 procent lägre än konsensusprognosen. Det första kvartalet är ett säsongsmässigt litet kvartal och vi tror att marknaden kommer att justera ned sina prognoser marginellt för 2014. Vi bedömer att aktien kommer att vara något svagare än marknaden i dagens handel.

I dag kommer reviderade inflationsdata för februari från eurozonen (klockan 11:00). Från USA väntas Empire Index (13:00), Industriproduktion (14:45) och NAHB:s husmarknadsindex (15:00).  

Läs fler inlägg på Börsflödet