Riskaptiten återvände

Efter en sidledes utveckling i början av veckan ser riskaptiten ut att ha återvänt. Klockan 1600 noterades OMXS30-index 1,0 procent högre, drivet av konsumentrelaterat och finans. H&M som presenterat starka försäljningssiffror återfinns i toppen av storbolagen, men Nibe och Kinnevik utvecklas än starkare med uppgångar runt 4 procent. Från USA har makrostatistiken kommit in hyfsat i linje med förväntningarna, och därför inte fått någon direkt påverkan på sentimentet. I nästa vecka...

Detta händer i nästa vecka

  • Det är lugnt på måndagens makroagenda, men från Sverige väntas statistik över industrilager i kv2, klockan 0930, och från USA kommer husmarknadsindex (NAHB) för augusti klockan 1600.
  • På tisdag presenteras bytesbalansen i EMU och inflationen (KPI) i USA. Under tisdagen rapporterar även den danska rederijätten A.P. Möller-Maersk.
  • Det är lugnt på statistikfronten även under onsdag. Det enda schemalagda av intresse är byggproduktionen i eurozonen. ICA och Carlsber rapporterar.
  • Under torsdag väntas som vanligt mer ekonomisk statistik. Då väntas bland annat sysselsättningen i Sverige i kv2, husförsäljning och ledande indikatorer i USA. På bolagsfronten kommer rapporter från Hufvudstaden, Medivir, Mekonomen och Proffice. Därtill presenterar Volvo lastvagnsleveranserna i juli.
Läs fler inlägg på Börsflödet