Uppåt i spåren av starka rapporter

En mängd bolag har rapporterat på morgonkvisten. Nordea, Nokia och Lindab är några av de bolag som kommit med starka rapporter, medan aktierna i ABB, NCC och SCA sjunker tillbaka efter besvikelser. Efter 10 minuters handel noterades OMXS30 0,35 procent högre. Med en uppgång om 7 procent leder Nokia uppgången bland de större bolagen.

Nordea presenterade en solid rap-port. Intäkterna var 1% högre än förväntat, kostnaderna 1% lägre, och kreditförlusterna stabila. Därtill ökade kapitaltäckningen med 70 baspunkter till 14,6%. Vi räknar med att aktien kommer att utvecklas relativt starkt idag.

Nokia presenterade en överlag bra rapport. Därtill kom positiva nyheter gällande utdelning. 0,11 EUR (cirka 1 krona/aktie) i ordinarie utdelning under 2014 och 2015 och dessutom 0,26 EUR i extrautdelning för 2014. Detta var mer än vi räknat med. Bolaget ska även återköpa egna aktier och minska skuldsättningen.  Vi räknar med att aktiekursen kommer att stiga kraftigt i dagens handel. 

Lindab uppvisade en stark rapport i ett säsongsmässigt litet kvartal (8% av EBIT). Försäljning och rörelseresultat var 2% resp. 14% högre än våra relativt höga förväntningar och avsevärt högre än konsensusprognosen. Aktien lär utvecklas starkt idag.

Läs fler inlägg på Börsflödet