2% upp under lugn vecka

Efter flera dagar av en oinspirerad och sidledes utveckling på OMXS30 tilltog riskviljan under torsdag eftermiddag och fortsatte att öka under fredagen. Det är dock inga stora förändringar vi sett från dag till dag, men jämfört med för en vecka sedan har Stockholmsbörsen stigit med 2 procent. Oljepriset (Brent) inledde hade en stark utveckling under onsdag-torsdag men sjunker tillbaka med 1,5 procent idag, vilket innebär att oljepriset bryter trenden med 9 veckor av ihållande prisuppgång. Nästa vecka inleds lugnt då det är stängt på Wall Street till följd av ”memorial day”, och ingen tyngre ekonomisk statistik väntas. På tisdag...

Stockholmsbörsen och oljepriset sedan förra veckan

tisdag kommer däremot; orderingång på varaktiga varor, konsumentförtroende, preliminärt inköpschefsindex (tjänstesektorn), samt statistik över husförsäljning och bostadspriser i USA. Från svenskt håll väntas inflationssiffror i form av PPI.

Under onsdag väntas konsumentförtroendet i Tyskland och från Sverige kommer handelsnetto och konjunkturbarometrar frå KI.

Torsdagen bjuder på detaljhandelssiffror från Japan, konjunkturbarometrar från EMU och avtalade husköp i USA.

Veckan avslutas med KPI och industriproduktion i Japan, samt BNP-siffror från en rad länder, bland annat Sverige, Grekland och USA. Från USA kommer även Chicago PMI och Michiganindex över konsumentförtroendet.

Läs fler inlägg på Börsflödet