Natten och morgonen

New York-börserna var stängda igår till följd av Presidents day. Sammantaget under förra veckan steg S&P 500 med 2% och avslutade fredagen på den nya toppnivån 2097. Terminen indikerar en avmattning idag. Räntan på den amerikanska 10-åriga statsobligationen har fallit med 4 räntepunkter till 2,01% medan USD/SEK handlas något högre på 8,41..

Oljepriset var relativt oförändrat under en nyhetsfattig dag. Järnmalmspriset steg igår med 3,3% till 65 dollar per ton. Malmpriset har stärkts märkbart efter Kinas senaste omgång av stimulanser. Guldpriset stef för tredje dagen i rad efter EU:s finansministermöte för att hantera greklandskrisen.

Priserna på nybyggda bostäder i Kina  sjönk i genomsnitt med 0,4% i januarijämfört med månaden innan. Bostadspriserna sjönk i 64 av 70 städer. Jämfört med januari för ett år sedan har priserna sjunkit med 5,1%.

Kursutvecklingen på de asiatiska börserna var blandade i nattens och morgonens handel. På morgonen noterades Hong Kong och Shanghai 0,3% respektive 0,8% högre, medan Tokyobörsen stängde 0,1% lägre. 

Läs fler inlägg på Börsflödet