Brant utför på börsen

Stockholmsbörsen avslutade dagen med ett tapp på över 2 procent. Pånyttfödd oro för Greklands situation och branta uppgångar på räntemarknaden tynger aktiemarknaden. Därtill var statistiken från USA åt det svaga hållet. Underskottet i handelsbalansen var större än förväntat och inköpschefsindex för tjänstesektorn sjönk tillbaka mer än väntat i april. I morgon har vi mycket att se fram emot. På bolagsfronten...

Under onsdagen duggar bolagsrapporterna tätt. Innan börsens öppning rapporterar bland annat ICA, Meda, Lundin Petroleum, Sobi, Telenor och Skanska. Klockan 12:00 och senare kommer Hexagon, Lifco, Cavotec, Balder och Loomis.

På makrofronten står inköpschefsindex för tjänstesektorn i en rad ekonomier, bland annat; Sverige (klockan 0830), Tyskland (0955) och EMU (1000). En timme senare kommer siffror på detaljhandeln i Eurozonen. Från USA väntas klockan 1415 sysselsättningssiffror (ADP) för april i den privata sektorn. Denna kan ses som en försmak på fredagens ”non farm payrolls” över den totala sysselsättningen utanför jordbrukssektorn.

Läs fler inlägg på Börsflödet