Detta händer i veckan

Måndagens makroagenda bjuder på preliminära inköpschefsindex från en rad marknader; inklusive Tyskland (kl 9:30), EMU (10:00) och USA (15:45). Från USA får vi även besked om husförsäljningen av befintliga hus under oktober (16:00). Eurogruppen har möte..

På tisdag får vi data från Europas draglok Tyskland i form av BNP-siffror för det tredje kvartalet och barometern IFO-index. Från USA får vi BNP-siffror för det tredje kvartalet, Case Shiller husprisindex för september och konsumentförtroendet. Alfa Laval och Pandox har kapitalmarknadsdag.

Onsdagen bjuder på konjunkturinstitutets konjunkturbarometer. Därtill avger såväl Riksbanken som ECB sina finansiella stabilitetsrapporter. Från USA får vi intressant statistik i form av privatkonsumtionen och order varaktiga varor under oktober, samt preliminärt inköpschefsindex för tjänstesektorn. På bolagsfronten kan nämnas att Raysearch rapporterar för Q3 och att Dometic noteras på Stockholmsbörsen.

Torsdagens makroagenda är tunn då USA-marknaderna är stängda för Thanksgiving. Bravida, Lundbergs och Systemair rapporterar för Q3. NCC och Munksjö har kapitalmarknadsdag.

Under fredagen presenteras privatkonsumtion, inflationssiffror och sysselsättning för Japan. Från Sverige får vi detaljhandelsförsäljningen. USA-marknaderna är fortsatt stängda. JM har kapitalmarknadsdag.

Läs fler inlägg på Börsflödet