Detta händer i veckan

Måndagens makroagenda bjuder på få intressanta data. Riksbanken publicerar protokollet från det extrainsatta penningpolitiska mötet 4/1. USA-marknaderna är stängda p.g.a. Martin Luther King Day..

tisdag får vi intressant statistik från Kina i form av BNP för Q4 (konsensusprognosen avseende den officiella siffran är +6,9% på årsbasis) samt detaljhandelsförsäljning, investeringar och industriproduktion under december. Från EMU får vi inflationssiffror för december. Kinneviks viktiga innehav Zalando rapporterar.

Onsdagen bjuder på inflationssiffror för december från USA. Från USA får vi husbyggnadsstatistik. OECD World Economic Forum i Davos pågår 20-23 januari. Den svenska rapportsäsongen börjar dra igång så smått med rapporter i Castellum och KappAhl.

Höjdpunkten på torsdag är ECB:s penningpolitiska besked och den efterföljande presskonferensen med centralbankschef Mario Draghi. Avanza och Bergs Timber rapporterar.

Under fredagen presenteras preliminära inköpschefsindex på en rad marknader. Vi förväntar att indexet för EMU sjunker från 54,3 i december till 53,5 i januari, främst p.g.a. den ökade oron för Kina. Från USA får vi även ledande indikatorer för december.

Läs fler inlägg på Börsflödet