Fortsatt oljeprisrekyl

Samtidigt som flertalet europabörser handlas ner under fredagsförmiddagen, noteras Stockholmsbörsen kring nollstrecket. Dagen stora förlorare är Eniro, som har aviserat en nyemission om 500 miljoner kronor och en konvertibelemission om lika mycket. Aktien hade vid lunchtid tappat 15 procent. Även Betsson (-5 procent) och New Wave (-8 procent) faller efter svagare rapporter än väntat. Bättre går det för Hexagon (+8 procent) och Kinnevik (+5 procent) efter sina rapporter. I övrigt noterar vi att oljepriset stiger med ytterligare 2 dollar per fat till 58,50 dollar per fat (brent). Detta betyder att oljepriset har rekylerat upp med hela 10 dollar per fat sedan slutet av januari..

Marknaden vacklar mellan att å ena sidan fokusera på den kortsiktiga fysiska marknadsbalansen som är fortsatt negativ med oljelager i USA på mycket höga nivåer, en produktion som inte ser ut att minska i närtid samt att Saudiarabien sänkte priserna till Asien i går; och å andra sidan de långsiktiga faktorerna som ser ut att kunna föra marknaden mot balans igen. Oljeriggar ställs av i USA i hög takt, samtidigt som flera oljejättar har sänkt investeringsprognoserna dramatiskt i årsrapporterna

De svenska marknadsräntorna är relativt oförändrade på låga nivåer. Även kronan handlades vid lunchtid oförändrat mot dollarn och euron. 

Huvudnumret vad gäller dagens ekonomiska statistik är siffror över amerikansk sysselsättning (”payrolls”) som presenteras klockan 14:30. Vi prognostiserar att antalet sysselsatta har ökat med 230.000 under januari och att arbetslösheten kvarstår på 5,6 procent. 

Läs fler inlägg på Börsflödet