Fortsatt uppåt i New York

New York-börserna steg med 0,5 procentenheter efter Stockholmsbörsens stängning och avslutade dagen med uppgångar 0,6-1,2% då vapenvilan i Ukraina vägde tyngre än oron för Greklands finansiella situation. Nasdaq noterades på nya rekordnivåer..

Räntan på den amerikanska 10-åriga statsobligationen föll tre punkter till 1,99% medan USD/SEK föll tillbaka något från gårdagens toppnivåer.

Brentoljan har återigen stigit över 60 dollar per fat efter uppgångar på morgonen. 

Börserna i Asien steg huvudsakligen i nattens och morgonens handel. På morgonen noterades både Hong Kong och Shanghai omkring 1% högre, medan Tokyobörsen stängde 0,4% lägre. 

 

Rapporter på morgonen
Trelleborg
 uppvisade en försäljning för kv4 som var i linje med förväntningarna. Det mest positiva i rapporten var att rörelsemarginalen överträffade prognoserna (12,4% jämfört med väntade 11,7%), vilket förstärker bilden av Trelleborg som ett kvalitetsbolag. En process för att göra Vibracoustics redo för en potentiell börsnotering beräknas vara slutförd i slutet av 2015. Aktien bör gå något bättre än marknaden idag.

Nobias kv4-rapport överträffade omsättningsprognosen, medan rörelseresultatet var 2% lägre än väntat. Bolaget menar att de närmar sig målet om en rörelsemarginal om 10%, men att det inte kommer att uppnås i år. Denna kommentar väntas tynga aktien idag då konsensusprognosen för marginalen 2015 är 9,5%.

Cloetta rapporterade en solid organisk tillväxt på 1,7% för kv4, vilket var högre än väntat, och ett starkt kassaflöde. Det justerade rörelseresultatet ökade med 6%, jämfört med kv4 2013, men var 10% under förväntningarna. Givet att aktien har stigit 15% sedan årsskiftet tror vi att den kommer att backa i dagens handel.

 

Detta händer idag
Utöver ovanstående bolag rapporterar bland annat Duni och Kare Bio före fredagens börsöppning. Clas Ohlson presenterar försäljningssiffror för januari. På makrofronten kan nämnas preliminära BNP-siffror för det fjärde kvartalet från flera länder i Europa. Den aggregerade siffran från euroområdet presenteras klockan 11:00. En låg med stabil siffra väntas; vi prognostiserar att tillväxten uppgick till 0,2 procent jämfört med föregående månad. Från USA får vi Michigan konsumentförtroende klockan 16:00.

Läs fler inlägg på Börsflödet