Intressant att notera

De amerikanska börserna steg med 0,3-0,5 procentenheter efter Stockholmsbörsens stängning, men de viktigaste indexen stängde ändå på minus. Teknik var bästa sektor (+0,1%), medan Material var gick sämst (-1,2%). Räntan på den 10-åriga amerikanska statsobligationen sjönk med 2 räntepunkter till 2,05%, medan USD/SEK handlades relativt oförändrat på 8,67..

Oljepriset handlades relativt oförändrat kring 53 USD per fat.

Priserna på nybyggda bostäder i Kina, mätt i 70 stora och medelstora städer, sjönk i genomsnitt med 0,4% i februari jämfört med månaden innan. Bostadspriserna sjönk i 66 av 70 städer mätt i månadstakt. Jämfört med februari förra året sjönk priserna i genomsnitt med 5,7%, vilket var ett rekord stort fall enligt Reuters.

Trots en svag kursutveckling i Europa och USA samt negativ husprisstatistik från Kina steg asienbörserna överlag. Spekulationer om ökade stimulanser i Kina kan ha bidragit till detta. Vid 8-tiden hade Shanghai stigit med 2%, Hong Kong med 1,0% och Tokyo med 0,6%.

 

Detta händer idag
Onsdagens höjdpunkt är förstås att den amerikanska centralbanken Federal Reserve lämnar penningpolitiskt besked (klockan 19:00). Den räntesättande kommittén FOMC har antytt att man kommer att ta bort "patient" (tålmodig) från sin vägledning innan centralbanken börjar höja räntan. När uttrycket ”patient” väl är borta kommer timingen av räntehöjningarna att bli helt databeroende och bestämmas möte för möte. Vi tror att FOMC tar bort ”patient” idag och sedan höjer styrräntan i juni. Klockan 11:00 får vi OECD:s konjunkturprognos.

Idag är sista dagen att handla Avanza (7 kr) och Axfood (17 kr) inklusive rätt till utdelning.

Läs fler inlägg på Börsflödet