Intressant att notera

De amerikanska börserna steg med 0,1-0,3% efter Stockholmsbörsens stängning och avslutade dagen med uppgångar om 0,4-0,7%. Starkast gick Energiaktier (+2,3%), och svagast gick Dagligvaror (-0,3%). På rapportfronten kan nämnas stabila rapporter från teknikjätten Intel (+4%) och Bank of America (-1%)..

Den tioåriga amerikanska statsobligationsräntan tickade ner med 1 räntepunkt till 1,89%.

Priset på brent- och WTI-olja steg med nära 6% till högstanivåer för 2015 efter gårdagens data med en ny vecka med fallande oljeproduktion i USA. De senaste fyra veckorna har produktionen kommit in klart lägre än tillväxttakten tidigare i år och nu kan man nog vara relativt säker på att det är riggnedgången som ligger bakom. April kan bli den första månaden med negativ tillväxt i USA:s oljeproduktion på länge, i så fall en månad före maj som EIA prognostiserat.Effekten tycks således inte vara fullt inprisad.

Shanghaiindex hade vid 8-tiden stigit med 1,6%. Tokyo och Hong Kong var oförändrade.

Starka siffror från Zalando...
Zalandos preliminära siffror för Q1 överträffade bolagets förväntningar. Omsättningen ökade med runt 28% på årsbasis, vilket var högre än det ambitiösa målet på 20-25%. Rörelsemarginalen på runt 5% imponerade med tanke på att Q1 är säsongsmässigt svagt och normalt har en negativ marginal. Vi räknar med en positiv kursreaktion i Zalando, vilket gynnar Kinnevik givet att man är största ägare i bolaget med 32% av kapitalet.

...och starka stålsiffror
Den svenska stålproduktionen har ökat med 9,5% under Q1 på årsbasis, vilket är positivt för SSAB som står för cirka 2/3 av volymen. Statistiken visar även att leveranser av färdiga produkter ökat med 3,6%, vilket implicerar en än högre tillväxt för SSAB justerat för övriga stålbolags guidning. Vi bedömer att siffrorna har minskat prognosrisken i SSAB.

Detta händer idag
Idag presenteras bostadsprisutvecklingen i Sverige under mars och amerikanska barometern Philly Fed-index. Före börsens öppning rapporterar Axis och KappAhl för Q1. Gunnebo (1 kr), Lundbergs (5 kr), Munksjö (0,25 euro), Saab (4,75 kr) och SCA (5,25 kr) handlas exlusive rätt till utdelning.

Läs fler inlägg på Börsflödet