Intressant att notera

De amerikanska börserna handlades oförändrat efter Stockholmsbörsens stängning, och stängde 0,9-1,5% högre. Med hjälp av uppgångar i bland annat IBM och Google var Teknik bästa sektor, medan Dagligvaror utvecklades sämst. Den amerikanska 10-åriga statsobligationsräntan steg med 2 räntepunkter till 1,89%, samtidigt som USD stärktes..

Kopparpriset sjönk med 1,3% då LME-lager ökade med 1,4% (den största uppgången sedan i början av mars). Oljepriset var relativt oförändrat under en händelsefattig dag.

De asiatiska börserna följde de amerikanska upp. En yenförsvagning var positivt för japanska Nikkei (+1,2%). Med stöd av ökade stimulanser i Kina var Hong Kong och Shanghai med 2,0% respektive 0,8% vid 8-tiden.

Morgonens rapporter
TeliaSoneras rörelseresultat (justerat EBITDA) för Q1 på 8,5 md kr var i stort sett i linje med förväntningarna och bolagets guidning för 2015 är oförändrad. Utvecklingen i Norge var starkare än väntat, vilket är glädjande efter det senaste förvärvet där. Rörelseresultatet i Sverige var dock något svagt, vilket kan tynga sentimentet idag. 

Tele2:s rapport för Q1 var överlag i nivå med förväntningarna. Resultatmixen var dock positiv då rörelseresultatet i den viktiga svenska verksamheten (EBITDA) var 9% högre än konsensusprognosen, medan Kazakstan och Holland vägde negativt. Enligt vår mening väger de positiva inslagen i rapporten tyngre, vilket bör ge stöd åt aktien idag.

BillerudKorsnäs rapporterade en försäljning som var i linje med förväntningarna, medan rörelseresultatet var 10% högre än väntat. Bolagets guidning var i linje med prognoserna, med en något mer positiv ton avseende förpackningspapper och containerboard. Vi bedömer att marknadens vinstprognos för 2015 kommer att höjas efter rapporten och att det är motiverat att aktien stiger i dagens handel, trots 33% kursuppgång i år.

Detta händer idag
Rapportsäsongen är i full gång. Förutom ovanstående bolag har bl.a. Investor och Arcam rapporterat. Klockan 12:00 är det dags för Husqvarna och i eftermiddag rapporterar JM. Det är lugnt på makrofronten.

Läs fler inlägg på Börsflödet