Intressant att notera

De amerikanska börserna steg med 0,3-0,6% efter Stockholmsbörsens stängning igår och avslutade dagen med uppgångar på 0,7-1,5%. Bästa sektor var Teknik (+1,8%) och den svagaste var Energi (-0,1%). Räntan på den 10-åriga amerikanska statsobligationen tickade ner med 1 räntepunkt till 2,13%. En dollar kostade på morgonen 8,48 kronor. USD/JPY steg till 124,26, vilket är den högsta nivån sedan december 2002..

Gårdagen innebar en ny dag med starkare dollar och lägre oljepris. Brentoljan tappade 2,6%, medan WTI-oljan tappade 0,9% efter att fått visst stöd av att USA lagerdata förväntas visa en nedgång för fjärde veckan i rad idag.

De asiatiska börserna handlades i olika riktningar under natten och morgonen. Med bidrag av en stark utveckling för finansaktier steg japanska Nikkei med 0,3%, medan Shanghai och Hong Kong vid 8-tiden hade tappat omkring 2%.

Efter gårdagens positiva uppgifter från grekiskt håll och hopp om att förhandlingarna med Greklands långivare är nära slutet, uppger såväl internationella valutafondens ordförande Christine Lagarde som Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble att man inte nått några konkreta resultat i förhandlingarna mellan Grekland och långivarna och att det fortfarande kvarstår mycket arbete innan en överenskommelse kan bli klar. Marknadens förhoppning är att Grekland och dess motparter når en överenskommelse i reformförhandlingarna, som skulle kunna innebära mer finansiering till Grekland, i slutet av maj.

Detta händer idag
Under torsdagen presenteras ECB:s finansiella stabilitetsrapport (kl 10:00), konjunkturbarometrar från euroområdet (kl 11:00) och avtalade husköp i USA (16:00). Klockan 17:00 presenteras oljelagerstatistik från USA. G7-länderna håller möte i Dresden 27-29 maj, där bland annat Grekland förväntas diskuteras.

Lundbergs rapporterar för Q1. Sista dagen att handla Kare Bio inklusive nyemissionsrätt.

Veckan avslutas med KPI och industriproduktion i Japan, samt BNP-siffror från en rad länder, inklusive Sverige och USA. Från USA kommer även Chicago PMI och Michiganindex över konsumentförtroendet.

Läs fler inlägg på Börsflödet