Intressant att notera

Förhandlingarna mellan Grekland och landets kreditgivare fortsätter. Premiärminister Tsipras menar att långivarnas förslag inte är tillräckligt bra för att utgöra basen för ett avtal. Igår bekräftade Grekland att dagens betalning om 300 miljoner euro skulle fullgöras, men nu har landet begärt uppskov hos IMF med betalningen. Istället vill Grekland kombinera de återbetalningar som ska ske i juni (runt 1,6 miljarder euro) till en enda den 30 juni. Möjligheten att klumpa ihop betalningar gjordes senast av Zambia under 80-talet..

De amerikanska börserna tappade 0,4-0,5 procentenheter efter Stockholmsbörsens stängning, och sjönk sammantaget med 0,7-0,9%. Bästa sektor var Kraftförsörjning (-0,2%) och den svagaste var Material (-1,3%).

Volatilitetsindex VIX steg till 14,7 (från 13,7).

Räntan på den 10-åriga amerikanska statsobligationen föll med 5 räntepunkter till 2,31%. USD/SEK har studsat upp något på morgonen och och noterades till 8,29.

Råoljepriserna fortsatte att vara under press. Ett fat brentolja kostade på morgonen under 62 dollar.

De asiatiska börserna var svaga för femte dagen i rad. Japanska Nikkei tappade 0,1%. Vid 8-tiden hade Hong Kong fallit med 1,0%, medan Shanghai hade stigit med 0,8%.

Detta händer idag
Under fredagen presenteras veckans kanske mest intressanta siffror i form av amerikanska sysselsättningstatistik (”payrolls”), vilket kan ge en indikation på när Fed kommer att börja höja styrräntorna. 225.000 nya jobb väntas ha skapats, samtidigt som arbetslösheten väntas ligga kvar på 5,4%.

Läs fler inlägg på Börsflödet