Intressant att notera

Grekland och de internationella långivarna nådde inget avtal under gårdagens möten, men förhandlingarna ska fortsätta på lördag. Om inte parterna kommer överens i helgen förfaller innestående nödlån som kan betalas ut till Grekland och landet lär behöva ställa in sina betalningar till IMF i slutet av juni. Detta riskerar att utlösa stora uttag från grekiska banker samt ökar risken för att Grekland behöver lämna EMU. Nås en uppgörelse, måste denna bekräftas i det grekiska och bl.a. tyska parlamentet på söndag och måndag. Vårt huvudscenario är fortfarande att en uppgörelse nås..

De amerikanska börserna tappade 0,5% efter Stockholmsbörsens stängning och stängde under nollan. Hälsovård var bästa sektor (+0,5%) och den svagaste var Energi (-1,4%). Volatilitetsindex VIX steg till 14,0 (från 13,3).

Den viktiga amerikanska privatkonsumtionen steg med 0,9% i maj, jämfört med april. Utfallet var högre än förväntningarna som var en ökning om 0,7%.

Räntan på den 10-åriga amerikanska statsobligationen steg med 4 räntepunkter till 2,41%. USD/SEK noterades till 8,26 på morgonen.

De asiatiska börserna föll överlag i nattens och morgonens handel. Shanghaibörsen hade klockan 8:30 fallit med hela 7,7%. Efter att först ha stigit med 60% i år, har indexet nu rekylerat ner med nära 20% sedan mitten av juni. Hong Kong börsen tappade 2% medan Japanska Nikkei handlades ner med 0,3%.

Läs fler inlägg på Börsflödet