Intressant att notera

De amerikanska börserna föll med cirka 1,3 procentenheter efter tidpunkten för Stockholmbörsens stängning och avslutade dagen med nedgångar på totalt 1,2-1,4%. Material var bästa sektor (-0,8%) och Energi var sämsta sektor (-1,9%). Volatiliteten (VIX-index) ökade åter till 26,2 (från 24,9). Antalet lediga jobb i USA ökade kraftigt under juli, vilket är ytterligare en parameter för Federal Reserve att ta hänsyn till på nästa veckas penningpolitiska möte. Räntan på den amerikanska 10-åriga statsobligationen tickade upp med 2 räntepunkter till 2,20%. Dollarn noterades på morgonen något lägre på 8,39 SEK..

Producentprisindex i Kina sjönk med 5,9% i årstakt under augusti. Väntat var en nedgång på 5,6%. Detta ökar sannolikheten för ytterligare stimulanser i landet.

Efter gårdagens kursrally i Japan rekylerade Nikkei tillbaka med 2,5% under natten och morgonen. Klockan 8:30 noterades Hongkongbörsen 2,0% lägre och Shanghaibörsen 0,6% lägre.

Svag klädförsäljning i augusti
Statistik visar att försäljningen av kläder i Sverige minskade med 11% under augusti jämfört med samma månad förra året. Detta var den svagaste siffran sedan april 2012. Två bidragande orsaker till minskningen var det varma augustivädret samt att augusti förra året var en stark månad. Till skillnad från de ovanligt starka månaderna juni och juli är augusti normalt inte en reamånad, vilket gör att marginalerna kan komma att påverkas negativt trots en bra total försäljning under dessa månader. MQ (95%), RNB (90%), KappAhl (50%) och Fenix Outdoor (25%) är de noterade bolag med störst exponering mot den svenska klädmarknaden. H&M har endast 5% försäljning i Sverige, men siffran kan ändå vara en bra indikator för den nordeuropeiska verksamheten.

Detta händer idag
Torsdagen bjuder på siffror för den svenska klädhandeln samt svensk arbetslöshet (8:00) och inflation (9:30). Från USA kommer officiell oljelagerstatistik (17:00). Bank of England avger penningpolitiskt besked (13:00)

Läs fler inlägg på Börsflödet