Intressant att notera

De amerikanska börserna tappade 0,6-0,8% efter Stockholmsbörsens stängning och avslutade dagen med nedgångar på 1,7-1,9%. Feds väntade första räntehöjning på sju år är fortsatt i fokus. Volatilitetsindex VIX ökade från 15,1 till 16,7, vilket indikerar lägre riskaptit. Räntan på den 10-åriga amerikanska statsobligationen sjönk med sex räntepunkter till 2,13%, samtidigt som dollarn stärktes ytterligare. EUR/USD och USD/SEK noterades på morgonen till 1,07 (den lägsta nivån på 12 år) respektive 8,57..

Oljepriset sjönk till 56,40 dollar per fat (brent). Ett fat WTI-olja kostade på morgonen under 49 dollar per fat.

Under morgonen kom statistik från Kina som visar på en svag inledning på 2015. Både industriproduktion, investeringar och detaljhandelsförsäljningen var lägre än väntat under januari-februari.

De asiatiska börserna handlades nära nollstrecket under natten och morgonen. Börserna i Shanghai och Tokyo hade vid vid 8-tiden stigit marginellt, medan Hong Kong var ner 0,6%.

 

Rapporter på morgonen
Clas Ohlson
rapporterade på morgonen för det tredje kvartalet (nov-jan). Försäljningen var känd sedan tidigare, men då bruttomarginalen ökade och var högre än väntat, överträffade rörelseresultatet på 350 mn kr konsensusprognosen marginellt. Bolaget rapporterar en försäljningsökning på 9% i kronor under februari och med 6% i lokala valutor. Detta är en förbättring jämfört med de senaste månaderna, då försäljningen har ökat med 4-6% i lokala valutor. Sammantaget lär vi inte göra några större förändringar av våra prognoser efter rapporten. Eftersom aktien har varit svag i sen tid, förväntar vi en viss lättnadsreaktion i kursen idag.


Detta händer idag
Under onsdagen presenteras svenska arbetslöshetssiffror (klockan 8:00) och inflationen (9:30) under februari.  Klockan 19:00 presenteras budgetutfallet i USA under februari.

Före börsens öppning presenterar Clas Ohlson och Svolder delårsrapporter. Betsson håller kapitalmarknadsdag under förmiddagen. Eniro och Opus handlas exklusive teckningsrätt i nyemissionerna.

Läs fler inlägg på Börsflödet