MTG upp, Tele2 ner på rapporter

Stockholmsbörsen handlades vid lunchtid nära nollstrecket, vilket var i linje med merparten större europeiska börser. I morgonens rapportflod var det särskilt två bolag som utmärkte sig i form av starka kursreaktioner. MTG är en rapportvinnare med en uppgång på 7 procent efter att ha rapporterat ett justerat rörelseresultat som var 9 procent högre än konsensusprognosen. Åt andra hållet går Tele2 (-2,5 procent) som uppvisade ett rörelseresultat (EBITDA) för Q2 som var 2,4 procent lägre än väntat. Noterbart var att Sweden Mobile uppvisade nära nolltillväxt under kvartalet (+5 procent under Q1). Marknadsräntorna är oförändrade i förmiddagens handel, samtidigt som kronan försvagats med 2 öre mot dollarn (8,64) och euron (9,37).

ele2 uppvisade ett rörelseresultat (EBITDA) för Q2 som var 2,4% lägre än väntat. Noterbart var att Sweden Mobile uppvisade nära nolltillväxt under kvartalet (+5% under Q1). Bolaget upprepade sin guidning om ett EBITDA på 5,8-6,0 md kr under 2015. Vi bedömer att aktien kommer att gå svagt i dagens handel.

Trelleborg levererade en stark Q2-rapport. Det justerade rörelseresultatet var hela 13% högre än vår prognos och 3% högre än konsensus. Alla affärsområden rapporterade högre försäljning. Samtidigt var marginalerna, i synnerhet för Offshore and Construction, betydligt högre än väntat. Aktien lär vara stark idag.

MTG rapporterade ett justerat rörelseresultat på 472 mn kr, vilket var 9% högre än konsensusprognosen. Den positiva avvikelsen är hänförlig till lägre kostnader inom både fri-TV och betal-TV i Norden. Omsättningen var dock lägre än väntat. Vi bedömer att den positiva resultatavvikelsen motiverar en kursuppgång idag.

- See more at: https://borsrum.episerverhosting.com/Borsflodet/Marknadskommentar/2015/Guldpriset-pa-femarslagsta1/?id=5826_11054&idkeep=True&epslanguage=sv#sthash.TekFtmSC.d
Läs fler inlägg på Börsflödet