Ner i väntan på ECB

New York-börserna föll med 0,7-0,8 procentenheter efter Stockholmsbörsens stängning och avslutade dagen -0,3-0,8% lägre. Den amerikanska tioåriga statsobligationsräntan föll tillbaka med 5 räntepunkter till 2,02%. Dollarn handlades relativt oförändrat 8,33. De asiatiska börserna föll överlag under natten och morgonen. Tokyobörsen föll med 0,6%. Klockan 8:30 noterades Hongkongbörsen 0,7% lägre, medan Shanghai noterade en uppgång på 0,6%. Dagens höjdpunkt är klockan 13:45 då ECB lämnar penningpolitiskt besked, följt av en presskonferens kl 14:30. Dagens höjdpunkt är klockan 13:45 då ECB lämnar penningpolitiskt besked, följt av en presskonferens kl 14:30..

Rapporter på morgonen
Fortum
nådde inte upp till förväntningarna på Q3-rapporten med ett något lägre rörelseresultat än väntat. Därtill skjuter bolaget upp målet om ett rörelseresultat på 18 md euro i Ryssland med 2-3 år. Denna nya guidning är i linje med de försiktiga prognoserna i marknaden, men likväl negativt. Det positiva i rapporten var bra hedgingnivåer för 2017. Då Fortum har 1,9 md euro i nettokassa ser vi ingen risk för vår utdelningsprognos om 1,3 euro per aktie (motsvarande en direktavkastning om 9%).

SSAB:s rapport levde inte upp till förväntningarna. Rörelseresultatet på -191 mnkr var långt under både våra och marknadens förväntningar och kassaflödet var svagt. Synergierna efter sammanslagningen med Rautaruukki utvecklas enligt plan och SSAB planerar ytterligare besparingsåtgärder. Aktien lär vara svag i dagens handel.

NetEnt presenterade ännu en rekordrapport i morse, men utvecklingen under kvartalet var något svagare än förväntat. Vi ser en eventuell nedgång i dag som ett köpläge då den långsiktiga storyn inte förändrats.

Detta händer idag
Utöver det ovanstående rapporterade även Betsson, Klövern, Lagercrantz, Millicom, MTG, och Trelleborg före börsöppning. Vid lunchtid rapporterar Bulten för Q3. Husqvarna handlas exlusive utdelning (1,10 kr).

Dagens höjdpunkt är klockan 13:45 då ECB lämnar penningpolitiskt besked, följt av en presskonferens kl 14:30. Från USA får vi ledande indikatorer för september (16:00) och från EMU får vi preliminärt konsumentförtroende för oktober (16:00).

Läs fler inlägg på Börsflödet