New York stängde nära dagshögsta

New York-börserna stängde nära dagshögsta på måndagen och steg med ytterligare 0,6 procentenheter efter Stockholmsbörsens stängning. De viktigaste indexen avslutade dagen med totala uppgångar på 1,5-1,8%. Den starkaste sektorn var Industri (+3,0%) och den svagaste var Hälsovård (+0,3%). Volatilitetsindex sjönk ytterligare till 19,5 (från 20,9)..

Inköpschefsindex för den amerikanska tjänstesektorn  sjönk till 56,9 i september, jämfört med 59,0 i augusti och väntade 57,7. Siffran indikerar dock fortfarande en stabil tillväxt för tjänstesektorn.

Den 10-åriga amerikanska statsobligationen steg med 7 räntepunkter till 2,06%. Baserat på terminsprissättningen har förväntningarna om en decemberhöjning från Federal Reserve nu sjunkit till 30%, jämfört med 42% innan den senaste sysselsättningsstatistiken offentliggjordes. USD/SEK noterades på morgonen till 8,32.

Oljepriset steg igår med drygt 2% och brent noteras över 49 dollar per fat.

Flertalet asiatiska börser steg för femte dagen i rad i kölvattnet av gårdagens uppgångar i New York och lägre sannolikhet för en snar räntehöjninge från Federal Reserve. Tokyo-börsen steg med 1,0%. De kinesiska marknaderna var helgstängda.

 


Detta händer idag
Tisdagen
är en lugn dag vad gäller ekonomiska data. Klockan 8:00 presenteras industriorder i Tyskland under augusti. Klockan 16:00 presenterar IMF sin globala konjunkturrapport och klockan 19:00 håller ECB-chefen Mario Dragi tal i Frankfurt. Skistar rapporterar.

Läs fler inlägg på Börsflödet