På dagens agenda

Idag är det skärtorsdag och börsen stänger därför klockan 13:00. Volvo handlas exklusive rätt till utdelning (3 kr). I Danmark och Norge är marknaderna stängda. På statistikfronten väntas detaljhandelssiffror från Tyskland (H&M:s största marknad), samt handelsbalansen och varselstatistik från USA. I morgon fredag är börsen stängd. Från USA kommer likväl månadssiffran på den amerikanska sysselsättningen. En eventuell marknadspåverkan från detta kommer vi att märka av när Stockholmsbörsen åter öppnar på tisdag. I USA igår...

USA igår
De amerikanska börserna steg marginellt efter Stockholmsbörsens stängning och avslutade dagen med små nedgångar. Bästa sektor var Telekomoperatörer (0,8%), medan Hälsovård (-1,2%) utvecklades svagast.

Sentimentet på Wall Street var dämpat i spåren av svaga makrosiffror, vilka fick de amerikanska räntorna och dollarn att sjunka något.

USA:s inköpschefsindex för tillverkningssektorn, ISM, kom in lägre än förväntat och sysselsättningstillväxten i den privata sektorn var den lägsta sedan januari 2014, enligt ADP. I morgon kommer ”non farm payrolls”, vilket är en viktigare ”jobbsiffra” eftersom den även inkluderar offentlig sektor.

Oljepriset steg med cirka 5% igår till följd av att oljeproduktionen i USA minskade för första gången sedan i januari (USA:s lager av råolja har dock fortsatt att växa). Brentoljan kostar nu 57 USD/fat, att jämföra med 55 USD tidigare i veckan.

Läs fler inlägg på Börsflödet